Σε επιφυλακή ο Έβρος, λόγω αύξηση της στάθμης των νερών στους ποταμούς

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο, λόγω ανόδου της στάθμης των νερών στους ποταμούς Άρδα, Έβρου και Ερυθροποτάμου. Η στάθμη έχει ανέβει εξαιτίας των δυνατών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη γειτονική Βουλγαρία, αναφέρει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Να σημειωθεί ότι στις 7 το πρωί, η στάθμη των νερών του ποταμού Έβρου στο Πύθιο ήταν 5,49 μέτρα, έχοντας ξεπεράσει το όριο επιφυλακής που βρίσκεται στα 4,70 μέτρα, ενώ το όριο συναγερμού φτάνει τα 5,70 μέτρα. Την ίδια ώρα η στάθμη του ποταμού Έβρου στο «Πέταλο» των Φερών, έφτασε τα 5,65 μέτρα έχοντας ξεπεράσει το όριο επιφυλακής που είναι στα 5,60 μέτρα, πλησιάζοντας τα όρια συναγερμού που ορίζονται στα 6 μέτρα.

“Ο Εργίνης είναι ήδη υπερχειλισμένος”

«Βρισκόμαστε στο όριο επιφυλακής, προς το παρόν, ωστόσο υπάρχουν αυξητικές τάσεις στο Πύθιο, καθώς επίσης και στο «Πέταλο» των Φερών. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Τουρκίας, ο Εργίνης είναι ήδη υπερχειλισμένος, ενώ η στάθμη ανεβαίνει λόγω των βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών» εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, το στέλεχος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Έβρου, Χρήστος Παπαποστόλου.

Loading