Ξανά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα τρακτέρ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η νέα συγκέντρωση των αγροτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στη σημερινή συγκέντρωση λαμβάνουν μέρος αγρότες – μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων με αφορμή και την 27η Agrotica που βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη στον Διεθνή Εκθεσιακό Χώρο της πόλης.

Μετά τη συγκέντρωση, οι αγρότες θα κάνουν πορεία προς τον χώρο της έκθεσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην κεφαλή της πορείας θα υπάρχουν και τρακτέρ.

Τούτο σημαίνει και επειδή σήμερα στην πόλη βρέχει από το πρωί, ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς αλλά και από όλους όσους σκοπεύουν να βρεθούν για κάποιο λόγο στο κέντρο, ώστε να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση για τη σημερινή συγκέντρωση

Να σημειωθεί πάντως, πως η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, έχει διαχωρίσει τη θέση της από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ελλάδος, που βρέθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για πορεία διαμαρτυρίας την προηγούμενη Πέμπτη (1/2). «Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, να πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα σε όλη τη χώρα και στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση.

Και συμπληρώνουν πως…«Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποδεκατατίζει το εισόδημά μας. Στους εμποροβιομήχανους και τους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Στους τραπεζίτες που μας χρεώνουν ως το λαιμό κι απειλούν να κατασχέσουν τα σπίτια μας. Στους μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν να ξεκληριστούμε για ν’ αρπάξουν τα χωράφια και το βιός μας».

Loading