Νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2020

Την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από τον Ιούνιο του 2020 προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, το βράδυ της Παρασκευής (12/1), στο νέο σύστημα θα δίδεται ιδιαίτερο βάρος στο βαθμό του απολυτηρίου.

Για φέτος, ο υπουργός είπε ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα: τη Γλώσσα – Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία. Όπως είπε, γίνεται ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων, για να μη φορτωθούν οι μαθητές με μαθήματα, καθώς θα έχουν να ετοιμαστούν για και για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

«Δεν απαγορεύεται καμία εκδρομή»

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στο επίκαιρο θέμα των σχολικών εκδρομών, εκφράζοντας την απορία για το χρονικό σημείο των αντιδράσεων, καθώς η σχετική υπουργική απόφαση είχε ληφθεί τον περασμένο Μάρτιο. Τόνισε, δε, πως δεν απαγορεύεται καμία εκδρομή, αλλά πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση, με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά στοιχεία.

Για τις μετεγγραφές είπε ότι θα ισχύσουν από το ερχόμενο εξάμηνο, εφόσον το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου θα ψηφιστούν οι σχετικές τροπολογίες. Εξήγησε ότι θα γίνουν με οικονομικά κριτήρια, υπογραμμίζοντας πως η εκπαίδευση είναι ένα κοινωνικό αγαθό και καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της.

«Διακριτοί οι ρόλοι Κράτους – Εκκλησίας»

Ο υπουργός Παιδείας κλήθηκε να σχολιάσει και τη στάση της Εκκλησίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και τόνισε ότι έχει αποκλιμακωθεί η ένταση και πως είναι πλέον ξεκάθαροι οι διακριτοί ρόλοι Κράτους – Εκκλησίας.

Loading