Γερμανία: Κυβέρνηση πριν την 1η Απριλίου «βλέπει» η Μέρκελ

Την αισιοδοξία της για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία πριν το καθολικό Πάσχα, την 1η Απριλίου, εξέφρασε η Άγκελα Μέρκελ. «Ελπίζω ότι, μετά την συγκατάθεση των κομμάτων, θα έχουμε κυβέρνηση πριν το Πάσχα. Η επιθυμία για διαφορετικές απόψεις σε μια δημοκρατία δεν επιτρέπεται να είναι τόσο μεγάλη, ώστε να μην είναι δυνατή πλέον η δυνατότητα για συνεργασία», δήλωσε σχετικά.

«Οι διερευνητικές συζητήσεις είναι ένα βήμα μιας μακράς διαδικασίας για το σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος σε πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο Ρίγκεν.

Τα «πορίσματα» των διερευνητικών στη Γερμανία

Η Άγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε, ακόμη, στα βασικά σημεία των αποτελεσμάτων των διερευνητικών συνομιλιών στη Γερμανία. Τόνισε, μάλιστα, πως επιθυμεί να βρίσκονται λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Πολλά προβλήματα, όπως λόχου χάρη η στάση απέναντι στις ΗΠΑ, την Κίνα και η προστασία του κλίματος, δεν μπορούν να επιλυθούν από τα εθνικά κράτη μεμονωμένα, αλλά πρέπει να επιλύονται από την Ευρώπη. Η Γαλλία είναι πολύ δραστήρια στα θέματα αυτά και επιθυμούμε να υπάρχουν και γερμανικές απαντήσεις».

Όσον αφορά την 55η επέτειο της υπογραφής της «Συμφωνίας των Ηλυσίων», η οποία ρυθμίζει τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, η κ. Μέρκελ είπε: «Συμφωνήσαμε κατά τις διερευνητικές συζητήσεις να επεξεργαστούμε τη συμφωνία και να θέσουμε νέους στόχους ως δυνητική νέα κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading