Μητροπολίτης κατέθεσε μήνυση εναντίον συντελεστών θεατρικής παράστασης

Μήνυση εναντίον των συντελεστών της θεατρικής παράστασης “Jesus Christ Superstar” που έχει ανέβει στο ΑΚΡΟΠΟΛ κατέθεσε ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ.

Η μήνυση αφορά την παραβίαση των άρθρω 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα για κακόβουλη βλασφήμια και καθύβριση θρησκεύματος.

Να σημειωθεί ότι η πρεμιέρα της παράστασης έγινε στις 9/2 το βράδυ στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ παρουσιάζει τον Χριστό ως μέλος της κοινότητας των “χίπις”.

Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Κυθήρων, τηλεφώνησε στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και κατήγγειλε την έναρξη της παράστασης αυτής, εξηγώντας το βλάσφημο χαρακτήρα του περιεχομένου της και ζήτησε από την εισαγγελέα να γίνει κάθε απαραίτητη ενέργεια για την άμεση διακοπή της.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας και αφού η παράσταση ξεκίνησε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης εναντίον των συντελεστών της παράστασης.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την πλευρά της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η μηνυτήρια αναφορά του Μητροπολίτη:

ΚΑΤΑ

Των ηθοποιών, των υπευθύνων παραγωγής και πάντων των συντελεστών της θεατρικής παράστασης με τον τίτλο ‘Jesus Christ Superstar’, που παίζεται στο θέατρο ‘Ακροπόλ’ (από 9/2/1018 και με προγραμματισμένη διάρκεια έως 29/4/2018, Σχετ.1), οδός Ιπποκράτους, αρ.9, Αθήνα

Καταθέτω την παρούσα μήνυση κατά των μηνυομένων για παράβαση των άρθρων 198 και 199 Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος, καθόσον συμμετέχουν από κοινού σε θεατρική παράσταση που περιέχει πράξεις και δηλώσεις οι οποίες αποτελούν βαρύτατη καθύβριση της ορθόδοξης θρησκείας και ακραία βλασφημία σε βάρος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Πιο συγκεκριμένα η εν λόγω παράσταση παρουσιάζει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ως μέλος της κοινότητας των ΧΙΠΙΣ, κοινότητα προσώπων που έχει ταυτιστεί με σεξουαλικά όργια και χρήση ναρκωτικών ουσιών (Σχετ.5). Στην παράσταση παρουσιάζεται επίσης γυναίκα με το όνομα Μαρία Μαγδαληνή, δηλαδή με αναφορά στην Αγία Μαρία Μαγδαληνή, να τραγουδάει στον Ιησού ερωτικό τραγούδι (Σχετ.2, σελ.2)…

Καταθέτω την παρούσα μήνυση προς γνώση σας και προς διενέργεια εκ μέρους σας όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να παύσει άμεσα η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση και να τιμωρηθούν οι ηθοποιοί, οι υπεύθυνοι παραγωγής και πάντες οι συντελεστές της κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα.

Να σημειωθεί ότι η παρούσα μήνυση κατατίθεται στα πλαίσια του άρθρου 36 ΚΠΔ περί αυτεπάγγελτης δίωξης, μη απαιτουμένου παραβόλου κατάθεσης.

Loading