Με συννεφιά και βροχές θα ξημερώσει η Τρίτη

Με συννεφιά και βροχές θα ξημερώσει η Τρίτη, καθώς τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και στα πελάγη αναμένεται να φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Λόγω των ανέμων η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να βρέξει κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το απόγευμα με πιθανότητα όμβρων. Βαθμιαία γενικά αίθριος. Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 4 και το βράδυ πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το απόγευμα τοπικούς όμβρους στη Μακεδονία. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ. θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Loading