Συγκρούστηκε αεροπλάνο στο Κατμαντού- 50 νεκροί, 17 επιζώντες (pics)

Μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί σε πτήση με τελικό προορισμό το Κατμαντού. Το αεροπλάνο τυλίχτηκε στις φλόγες και ξέφυγε της πορείας του αεροδιαδρόμου με αποτέλεσμα να συγκρουστεί. Συνολικά 50 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ 17 είναι οι διασωθέντες.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια της προσεδάφισης της πτήσης BS211 της US Bangla, που ξεκίνησε από την Ντάκα προς το Κατμαντού. Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος, το αεροπλάνο ήταν πολύ ασταθές την ώρα που προσγειωνόταν και φαινόταν σαν να αντιμετώπιζε κάποιου είδους πρόβλημα.

Πως συνέβη το μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα

Το αεροσκάφος κατά την διάρκεια προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Κατμαντού συνετρίβη σε γήπεδο ανατολικά του αεροδιαδρόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ, στο αεροπλάνο υπήρχαν 67 επιβάτες και τα 4 άτομα του πληρώματος.

Τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν άμεσα στο σημείο κατάφεραν να περισυλλέξουν 25 τραυματίες, με τους 8 από αυτούς να χάνουν εν τέλει τη ζωή τους λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο. Το έργο των συνεργείων δυσκόλευαν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς κατά την διάρκεια της επιχείρησης απεγκλώβισης των επιβατών το σημείο πλήττονταν από σφοδρή καταιγίδα.

Σύμφωνα με τα όσα επικαλούνται τα ΜΜΕ της περιοχής το αεροπλάνο ξέφυγε της πορείας του λόγω τεχνικού προβλήματος, ενώ ένας άλλος αξιωματούχος ισχυρίζεται ότι έπιασε φωτιά κατά την προσγείωση.

Loading