Κατασχέθηκαν 194 κιλά ακατάλληλου κρέατος στον Πειραιά

Κατασχέθηκαν 194 κιλά ακατάλληλου κρέατος στο πλαίσιο των συνεχών υγειονομικών και κτηνιατρικών ελέγχων σε τρόφιμα, μετά από «έφοδο» του τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, από τον υγειονομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε επιχειρήσεις χονδρικής εμπορίου κρεάτων του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι κατέσχεσαν 128,5 κιλά κατεψυγμένα πρόβεια κρέατα εξαιτίας απουσίας ανιχνευσιμότητας και υπέρβασης ημερομηνίας κατανάλωσης.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ίδιου ελέγχου, οι αρμόδιοι εντόπισαν 65 κιλά νωπά χοιρινά κρέατα με χώρα προέλευσης τη Δανία, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν λόγω αποθήκευσης εκτός ψυκτικού θαλάμου σε συνδυασμό με τις κακές και μη αποδεκτές υγειονομικά συνθήκες καθαριότητας.

Η “πορεία” των ελεγχών

Όπως επισημαίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία (Δημοτική Αγορά Πειραιά, Τελωνεία, κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές κ.ά.) προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ενώ η αρμόδια διεύθυνση εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες προς τους καταναλωτές σχετικά με τη σήμανση των προϊόντων κρέατος.

Loading