Συρία: 18 νεκροί από στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στην Άγκυρα

Τουλάχιστον 18 νεκροί και 23 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός των αμάχων κατά τις τουρκικές επιχειρήσεις στην επαρχία Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, μεταξύ αυτών μεγάλος αριθμός γυναικών και παιδιών.

Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα από τον Κίνο Γκάμπριελ, εκπρόσωπο Τύπου της αραβοκουρδικής συμμαχίας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) με κείμενο που αναρτήθηκε στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιεί η συμμαχία. Στους SDF περιλαμβάνονται Κούρδοι πολιτοφύλακες, τους οποίους στοχοθετεί η Άγκυρα.

Την ίδια στιγμή οι Κούρδοι της Συρίας κάλεσαν το Συμβούλιο Ασφαλείας προκειμένου να «αναλάβει τις ευθύνες του» μπροστά στην επίθεση της Τουρκίας εναντίον της επαρχίας Αφρίν, μια επιχείρηση που σύμφωνα με τους ίδιους συνιστά «μια ξεκάθαρη στήριξη» στην οργάνωση Ισλαμικού Κράτους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν, καλούνε το διεθνή συνασπισμό να αναλάβει τις ευθύνες του ενώπιον των δυνάμεων του λαού τους στην επαρχία Αφρίν, χαρακτηρίζοντάς τον ως σύμμαχο στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας.  Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται επίσης ότι τουρκική επέμβαση στοχεύει στο να καταστήσει ανούσια την τελική νίκη εναντίον του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Το κείμενο έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό μέσω του εκπρόσωπου Τύπου των SDF κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην πόλη Άιν Αϊσά, μία πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο Κούρδων στη βόρεια Συρία.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί είχε δηλώσει ότι ξεκίνησε «ντε φάκτο» επιχείρηση της Άγκυρας στην Αφρίν και πως η Άγκυρα οφείλει να καθαρίσει τη βόρεια Συρία από τα, όπως αποκάλεσε, τρομοκρατικά στοιχεία.

Loading