Σπύρου σε Νίμιτς: «Ανιστόρητες και ανεφάρμοστες οι προτάσεις σας»

Συντάσσοντας μια 10σέλιδη επιστολή, ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, αναφέρετε στις προτάσεις του Μάθιου Νίμιτς που είναι και ο αποδέκτης της, για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ο κ. Σπύρου παραθέτει ιστορικά στοιχεία και εξηγεί στον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, ότι οι προτάσεις του για την ονομασία των Σκοπίων, οι οποίες περιέχουν τον όρο Μακεδονία είναι ανιστόρητες, ανεφάρμοστες και δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα το διαφορετικό από αυτό που υπάρχει τώρα.

Το ύφος της επιστολής είναι μεν φιλικό, αλλά ταυτόχρονα και επικριτικό όποτε χρειάζεται.

Η επιστολή του Κρις Σπύρου

Αγαπητέ Μάθιου,
Επειδή γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον για πολλά χρόνια, ένιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σου. Αυτή τη φορά γραπτώς. Ξέρεις ότι ποτέ δεν έχω αμφισβητήσει την ικανότητά σου και την αποφασιστικότητά σου να είσαι δίκαιος ενδιάμεσος μεσολαβητής στη δύσκολη αναζήτηση μιας θεμιτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος του κράτους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM). Πρέπει να ομολογήσω όμως, ότι οι τελευταίες δημόσιες προτάσεις σου σχετικά με μια πιθανή λύση στη διαμάχη της FYROM με ένα όνομα που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, με εξέπληξαν. Όχι μόνο οι προτάσεις σου ήταν ανάρμοστες για έναν δήθεν ουδέτερο μεσολαβητή, αλλά ήταν εντελώς ανεφάρμοστες και δεν αντιπροσώπευαν τίποτα διαφορετικό από αυτό που υπάρχει τώρα…

… Καταλαβαίνω ότι θα βρίσκεσαι στην περιοχή στο τέλος του μήνα. Την ίδια περίοδο θα βρίσκομαι κι εγώ στην Αθήνα. Αν έχεις χρόνο, στείλε μου ένα email για να πιούμε ένα ποτό.

Ολόκληρη η επιστολή του Κρις Σπύρου στον Μάθιου Νίμιτς

[pdf-embedder url=”https://politik.gr/wp-content/uploads/2018/01/epistoli_ston_nimits_gr.pdf”]

Loading