Δ. Καμμένος: «Δεν είμαστε η…γκόμενα του ΣΥΡΙΖΑ» (audio)

Λάβρος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Δημήτρης Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και σε πολλές περιπτώσεις ειρωνική για να σχολιάσει τους χειρισμούς του κυβερνώντος κόμματος σε βασικά θέματα, όπως αυτά που αφορούν τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και την ονομασία της πΓΔΜ.

«Η κυβέρνηση δεν χειρίζεται καλά τα θέματα Ρουβίκωνα – Εξαρχείων κλπ και γι’ αυτό είμαστε εμείς εκεί, για να τους γυρίζουμε στον σωστό δρόμο» τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Καμμένος και πρόσθεσε: «Εμείς παρέα  δεν κάνουμε, ούτε στήνουμε ΚΕΠ στα Εξάρχεια, ούτε κάνουμε παρέα με αναρχικούς, ούτε γουστάρουμε που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας ο δολοφόνος, ούτε πετάμε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια».

Σε ερώτηση για τις σχέσεις των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης είπε: «Νομίζω ότι ακούω κάποιες κραυγές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες για μένα δεν έχουν κάποια λογική. Επειδή ξέρουν ότι δεν θα βρεθεί εύκολα λύση και με το όνομα και με τα αλυτρωτικά, μόνιμη και βιώσιμη, κακώς ασχολούνται μαζί μας. Κι ο κ. Σκουρλέτης χθες μας είπε διάφορα και ο κ. Κατρούγκαλος λέει κάποια άλλα, δεν το κατανοώ. Βλέπω κείμενα των 53 για αναγκαστική συμβίωση και να ξαναδούμε τις σχέσεις μας με τους ΑΝΕΛ, λες και είμαστε τίποτα «γκόμενοι» που δεν ξέρουμε πώς να πούμε ο ένας στον άλλον πώς να χωρίσουμε».

Δεν θα έρθει πρόταση για τα Σκόπια στη Βουλή

Συνεχίζοντας στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ επεσήμανε πως…«με το να κατεβάσουμε μια ταμπέλα ή να αλλάξει όνομα ένας δρόμος, δεν σημαίνει κάτι, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων με τα αλυτρωτικά. Ένας έντιμος συμβιβασμός λένε, μια δίκαιη λύση, κι όλα αυτά που λένε για τα Σκόπια δεν πρόκειται να βρεθούν ποτέ, γιατί αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν το Σύνταγμα».

Επί προσθέτως τόνισε πως… «αν τους δώσουμε το όνομα «Μακεδονία» λύσαμε το θέμα τους. Αν δεν τους δώσεις το όνομα και δεν αλλάξουν Σύνταγμα, πάλι δεν κερδίζεις. Ο επισπεύδων σ’ αυτό το ζήτημα είναι τα Σκόπια που θέλουν να μπουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Όλη αυτή η υπόθεση πάντως, έχει μια τεράστια ουσία γιατί συσπείρωσε τον ελληνικό λαό. Αυτοί που μαζεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη, δεν ήταν φασίστες. Αυτό το «κύμα» δεν θα ξεφουσκώσει. Καλά κάναμε και μαζευτήκαμε και δώσαμε τον παλμό για την Μακεδονία, για ένα πολύ σοβαρό εθνικό ζήτημα, αλλά δεν θα βρεθεί λύση στο θέμα.

Για την ακρίβεια πιστεύω ότι δεν θα έρθει καν πρόταση στη Βουλή, διότι δεν θα έχει κάνει συμφωνία με το άλλο μέρος έτσι ώστε να έρθει η πρόταση».

Αλλά κι αν ακόμα έρθει η πρόταση…

Σε ερώτηση για το αν τελικά έρθει πρόταση στη Βουλή για το επίμαχο ζήτημα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε: «Αν υποθέσουμε ότι αλλάζουν το Σύνταγμα για τα αλυτρωτικά, μόνιμα και αμετάκλητα, βιβλία, χάρτες, γλώσσα, εθνότητα κτλ, Εμείς τι θα κάνουμε; Θα τους δώσουμε το όνομα «Άνω Μακεδονία»;  Είναι οξύμωρο αυτό».

Ο Δ. Καμμένος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο επικείμενο συλλαλητήριο της Αθήνας: «Νομίζω θα έχει περισσότερο κόσμο και πρέπει να το λάβει υπόψη της η κυβέρνηση. Το «κύμα» δεν θα πέσει, το Σκοπιανό δεν θα πέσει στην ατζέντα κι αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας και πόσο μάλλον η κυβέρνηση. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να πάει κόντρα σ’ αυτό το ρεύμα. Και γι’ αυτό δεν μπορεί να έρθει πρόταση στη Βουλή με τον όρο Μακεδονία, με κανέναν τρόπο, γιατί όποιος το φέρει, θα καταστραφεί πολιτικά».

Loading