Κίνα: Πιθανή διαρροή ραδιενέργειας σε πυρηνικό σταθμό

«Ο πυρηνικός σταθμός βρίσκεται εντός του επιτρεπόμενου πλαισίου λειτουργίας και ασφάλειας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Framatome

Η Framatome είναι θυγατρική του γαλλικού ομίλου EDF και ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί την εξέλιξη μίας από τις παραμέτρους λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού της Ταϊσάν (Taishan) στην νότια Κίνα.

Την πληροφορία για πιθανή διαρροή ραδιενέργειας στις εγκαταστάσεις του κινεζικού πυρηνικού σταθμού που κατασκεύασε η Framatome μετέδωσε το αμερικανικό Cnn ενώ προς το παρόν δεχ έχει διεκοπή η λειτουργία του αντιδραστήρα.

Οι δύο αντιδραστήρες του σταθμού είναι προς το παρόν οι μόνοι αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος (EPR) σε λειτουργία στον κόσμο. Αλλοι τέτοιου τύπου αντιδραστήρες κατασκευάζονται στην Φινλανδία, την Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η Framatome υποστηρίζει την ανάλυση της εξέλιξης μίας από τις παραμέτρους λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού της Ταϊσάν. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, το τμήμα βρίσκεται εντός του επιτρεπόμενου πλαισίου λειτουργίας και ασφάλειας», αναφέρει η Framatome, χωρίς διευκρινίσεις.

«Αυτήν την στιγμή, η διαρκής παρακολούθηση των περιβαλλοντικών δεδομένων δείχνει ότι οι περιβαλλοντικοί δείκτες του πυρηνικού σταθμού της Ταϊσάν και της γύρω περιοχής είναι κανονικοί», αναφέρει ο κινεζικός όμιλος που απέφυγε να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις του AFP.

Δείτε επίσης: Στόλτενμπεργκ: Η Κίνα δεν είναι εχθρός μας αλλά δεν συμμερίζεται τις αξίας μας

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading