ΗΠΑ: Δεν έχει τέλος ο τραγικός απολογισμός – 78 οι νεκροί στα συντρίμμια της πολυκατοικίας

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να μεγαλώνει διαρκώς καθώς πλέον έχει σβήσει κάθε ελπίδα για την ανεύρεση επιζώντων – βρέθηκαν ακόμη 14 σοροί.

Οι έρευνες για σχεδόν δύο εβδομάδες στον σωρό των συντριμμιών της μπροστά στη θάλασσα στην κοινότητα Σέρφσαϊντ δεν επέτρεψε να ανασυρθεί κανένας επιζών, πέρα από έναν έφηβο λίγες ώρες μετά την καταστροφή.

Μολαταύτα «προσευχόμαστε ακόμα για ένα θαύμα», δήλωνε χθες ο δήμαρχος του μικρού δήμου των 6.000 κατοίκων, ο Τσαρλς Μπερκέτ, διαβεβαιώνοντας ότι επιμένει να μην «έχει εγκαταλείψει όλες τις ελπίδες».

«Η δουλειά συνεχίζεται με την ταχύτητα και με τη συναίσθηση του επείγοντος που είναι απαραίτητες», τόνισε η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Σέρφσαϊντ.

«Εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο για να βρούμε τα θύματα και να επιτρέψουμε στις οικογένειες να τα πενθήσουν το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε η κυρία Λιβάιν Κάβα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αστυνομικοί και ιατροδικαστικοί έχουν επιφορτιστεί με το μακάβριο έργο της αναγνώρισης των πτωμάτων ή των ανθρωπίνων υπολειμμάτων για να ειδοποιηθούν οι συγγενείς των θυμάτων.

Τουλάχιστον 124 τόνοι συντριμμιών έχουν απομακρυνθεί από τα συντρίμμια του Champlain Towers South

Ό,τι απέμενε όρθιο από την πολυκατοικία κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενο τρόπο το βράδυ της Κυριακής.

Δείτε επίσης: Συζήτηση Μπάιντεν – Πούτιν με αφορμή τις κυβερνοεπιθέσεις

Loading