ΕΕ – Ταμείο Ανάκαμψης: Προχρηματοδότηση, ύψους 5,1 δισ. ευρώ, στη Γαλλία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, το ποσό των 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχεί στο 13% της χρηματοδότησης που διατίθεται για τη Γαλλία

Προχρηματοδότηση, ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς τη Γαλλία ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης (NextGenerationEU).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, το ποσό των 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχεί στο 13% της χρηματοδότησης που διατίθεται για τη Γαλλία, στο πλαίσιο του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF). Αυτή η προχρηματοδότηση θα βοηθήσει στην υλοποίηση των βασικών επενδυτικών και μεταρρυθμιστικών μέτρων που περιγράφονται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Γαλλίας. Η Επιτροπή θα εγκρίνει περαιτέρω εκταμιεύσεις, βάσει της εφαρμογής των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που προτείνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια ζωής του σχεδίου της, η Γαλλία αναμένεται να λάβει συνολικά 39,4 δισεκατομμύρια ευρώ με τη μορφή επιδοτήσεων.

Το NextGenerationEU είναι ένα προσωρινό μέσο τόνωσης ύψους περίπου 800 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τρέχουσες τιμές, που προορίζεται για την υποστήριξη επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων σε όλα τα κράτη-μέλη. Τα 723,8 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στον μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF).

Το γαλλικό σχέδιο εντάσσεται στα πρωτοφανή μέτρα που έχει λάβει η ΕΕ για να βγει ισχυρότερη από την κρίση COVID-19, να προωθήσει οικολογικές και ψηφιακές μεταβάσεις και να ενισχύσει την ανθεκτικότητα και τη συνοχή της κοινωνίας.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading