ΕΕ: Πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, Καραϊβικής, Μ. Ανατολής και Ασίας

Ειδικότερα, η ΕΕ θα διαθέσει 41 εκατομμύρια ευρώ σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος που αντιμετωπίζουν μια άνευ προηγουμένου υγειονομική, ανθρωπιστική και κοινωνικοοικονομική κρίση

Πρόσθετη βοήθεια ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, θα διαθέσει η ΕΕ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδικότερα, η ΕΕ θα διαθέσει 41 εκατομμύρια ευρώ σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος που αντιμετωπίζουν μια άνευ προηγουμένου υγειονομική, ανθρωπιστική και κοινωνικοοικονομική κρίση, καθώς η πανδημία συνεχίζει να επιμένει, σε συνδυασμό με την ανισότητα στην παράδοση των εμβολίων. Τα 31 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν με τη μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, μεταξύ άλλων, για υγειονομική βοήθεια σε ευάλωτους πληθυσμούς, υποστήριξη για τη διαχείριση των κρουσμάτων COVID-19 και για τη δημιουργία ανθεκτικότητας στα τοπικά συστήματα υγείας, ενόψει μελλοντικών εξελίξεων. 

Επιπλέον, 10 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για την υποστήριξη του Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά (UNICEF), στην παράδοση εμβολίων, στο πλαίσιο του ανθρωπιστικού αποθεματικού COVAX. 
Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτιτς, δήλωσε: «Η ΕΕ ηγείται της πολυμερούς απάντησης ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, με διάφορους τρόπους. Η Team Europe είναι ο κορυφαίος συνεργάτης του COVAX, ο οποίος εργάζεται για να διασφαλίσει ότι καμία χώρα δεν μένει πίσω. Μέσω του μηχανισμού κατανομής εμβολίων της ΕΕ, δεκάδες χιλιάδες δόσεις εμβολίου  παρέχονται κάθε εβδομάδα σε όσους τα χρειάζονται σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος».

Η Team Europe, η αρμόδια ομάδα της ΕΕ για την καταπολέμηση του κορονοϊού παγκοσμίως, έχει συνεισφέρει σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ευρώ στο μηχανισμό COVAX, για την εξασφάλιση τουλάχιστον 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 σε 92 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Επί του παρόντος, πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις έχουν παραδοθεί από τον COVAX σε 138 χώρες.

Επιπλέον, για να συμπληρώσει τις προσπάθειες του COVAX, η Team Europe στοχεύει να μοιράσει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που έχουν εξασφαλιστεί βάσει των προκαταρκτικών συμφωνιών αγοράς της ΕΕ σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος έως το τέλος του 2021. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια 100 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη της εκστρατείας εμβολιασμού σε χώρες της Αφρικής με κρίσιμες ανθρωπιστικές ανάγκες και εύθραυστα συστήματα υγείας.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading