Αρχισυντάκτης ρωσικού ιστοτόπου: «Η αστυνομία αυτήν τη στιγμή είναι στο σπίτι μου»

Ο Ρόμαν Ντομπροχότοφ, αρχισυντάκτης στον ειδησεογραφικό ιστότοπο The Insider, δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική αστυνομία έκανε έρευνες στο διαμέρισμά του.

Ο ιστότοπος The Insider έχει δημοσιεύσει θέματα για τις ζωές της μυστικοπαθούς ελίτ της Ρωσίας και έχει συνεργαστεί με το Bellingcat, ένα μέσο του οποίου οι έρευνες για τις υπηρεσίες Πληροφοριών της Μόσχας έχουν καταδικαστεί από Ρώσους κρατικούς αξιωματούχους ως προπαγάνδα της Δύσης, κάτι που το ίδιο το μέσο διαψεύδει.

Το Insider, που την περασμένη εβδομάδα προσετέθη στη λίστα «ξένων πρακτόρων» του υπουργείου Δικαιοσύνης ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, έχει επίσης συνεργαστεί με το Bellingcat σε θέματα όπως η έρευνα για την υπόθεση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι και η απόπειρα δολοφονίας του με δηλητήριο.

Ο όρος «ξένος πράκτορας» προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς της σοβιετικής εποχής και υποβάλλει αυτούς που τους αποδίδεται ο χαρακτηρισμός αυτός σε λεπτομερείς ελέγχους από την κυβέρνηση.

Ο Ντομπροχότοφ ανάρτησε τη διεύθυνση του σπιτιού του στο Twitter και είπε ότι εκεί ήταν ήδη σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την αστυνομία.

Ο συνάδελφός του Σεργκέι Έζχοβ είπε ότι ο Ντομπροχότοφ σχεδίαζε να φύγει από τη Ρωσία αργότερα σήμερα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ο δικηγόρος του Ντομπροχότοφ δήλωσε ότι σε βάρος του έχει ανοίξει υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμηση λόγω των ισχυρισμών σε ένα άρθρο για συνεργασία Ολλανδού δημοσιογράφου με τη ρωσική υπηρεσία ασφάλειας.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι εάν ο Ντομπροχότοφ κριθεί ένοχος κινδυνεύει με έως και διετή φυλάκιση.

Δείτε επίσης: Τουρκία: Με ποινή κάθειρξης 15 ετών κινδυνεύουν χρήστες της εφαρμογής Bylock

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading