Ακόμη μία επίθεση καγκουρό σε τουρίστες προκαλεί αντιδράσεις!

Μία ακόμη επίθεση καγκουρό εναντίον τουριστών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ φορείς ζητούν την άμεση λήψη μέτρων όσον αφορά στη σίτιση και την επαφή των ζώων με τους τουρίστες.

Τα μαρσιποφόρα καγκουρό, τα οποία θεωρούνται και σήμα κατατεθέν της Αυστραλίας, ζουν στην περιοχή της Λίμνης Μακουάιρ, δύο ώρες περίπου με το τρένο από το Σίδνεϊ και προσελκύουν κάθε εβδομάδα χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι τα δελεάζουν με καρότα προκειμένου να τα φωτογραφίσουν.

https://youtu.be/zO8AvECcOSU

Βέβαια,  πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματίσουν ή να γρατζουνίσουν κάποιον τουρίστα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε οδηγός ενός τουριστικού λεωφορείου, κάποιοι ανόητοι τους δίνουν φαγητά από ταχυφαγεία και τσιπς, τα οποία τους προκαλούν επιθετικότητα.

https://youtu.be/P82PQM_qGi8

Πολίτες αλλά και πολιτικοί απευθύνουν έκκληση στους τοπικούς φορείς να τοποθετήσουν πινακίδες σε πολλές γλώσσες στις οποίες θα προειδοποιούν τους τουρίστες να μην ταΐζουν τα καγκουρό, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα The Sydney Morning Herald.

Επικίνδυνες επιθέσεις καγκουρό σε τουρίστες

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες καγκουρό έχουν κλωτσήσει ανθρώπους, τους έχουν γρατζουνίσει στο πρόσωπο, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έχουν έρθει και στα χέρια, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα όπως η πρόσφατη περίπτωση ενός τουρίστα ο οποίος χρειάσθηκε να κάνει 17 ράμματα στο πρόσωπο.

Loading