Φονική σύγκρουση τρένων στις ΗΠΑ

Δυο νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός φονικής σύγκρουσης τρένων στη Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας με την εμπορική οφείλεται στο γεγονός πως η πρώτη κινούνταν σε λάθος σιδηροτροχιές!

Το ιστορικό του δυστυχήματος

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 09.30(ώρα Ελλάδας) το πρωί της Κυριακής στις Η.Π.Α. Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνήτης Χένρι Μακμάστερ, η εμπορική αμαξοστοιχία ήταν άδεια και σταθμευμένη ενώ όσον αφορά την επιβατική «μόλις που αναγνωρίζεται εξαιτίας της σύγκρουσης».

Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν συνολικά 139 άνθρωποι.

«Κοιμόμουν όταν ξύπνησα ξαφνικά από τη σύγκρουση. Το προσωπικό ήρθε πολύ γρήγορα και βοήθησε τον κόσμο να βγει από το τρένο χωρίς να επικρατήσει πανικός. Οι πρώτες βοήθειες έφθασαν έπειτα από 10-20 λεπτά» είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Ντέρεκ Πεταγουέι, ένας εκ των επιβατών. «Κανείς δεν πανικοβλήθηκε», συμπλήρωσε.

Η σύγκρουση των δύο τρένων συνέβη μόλις 4 ημέρες μετά το δυστύχημα με την εμπλοκή αμαξοστοιχίας όπου επέβαιναν Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και γερουσιαστές, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 6 τραυματίστηκαν όταν το τρένο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό στη Βιρτζίνια.

 

Loading