Αφρίν: «Συνεργός της Άγκυρας η Μόσχα!»

00. Κάλεσαν μάλιστα τις άλλες μεγάλες δυνάμεις να δραστηριοποιηθούν ώστε να τερματίσει η σφαγή στην περιοχή.

«Ζητάμε ιδίως από τη Ρωσία να σταματήσει να στηρίζει το τρομοκρατικό κράτος της Τουρκίας» τονίζουν σε ανακοίνωση «κραυγή» οι τοπικές αρχές της Αφρίν, προσθέτοντας πως η Ρωσία «φέρει ευθύνη στις σφαγές που διαπράχθηκαν από το φασιστικό τουρκικό κράτος».

Οι αρχές της Αφρίν δεν ξεχνούν ότι η Ρωσία, που επιχειρεί στη Συρία από το 2015 στηρίζοντας την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, είχε αναπτύξει στρατεύματα στην περιοχή της, ωστόσο τα απέσυρε μόλις ξεκίνησαν οι τουρκικές επιχειρήσεις.

Καλούν ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΟΗΕ να…δράσουν

Παρόλα αυτά οι Κούρδοι πολιτοφύλακες και τοπικοί αξιωματούχοι αντιλαμβάνονται την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων ως μια σιωπηλή έγκριση των επιχειρήσεων της Άγκυρας.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε νωρίς της Κυριακής, η κουρδική ηγεσία καλεί επίσης τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΗΕ και τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά του τζιχαντιστές να «επέμβουν αμέσως», μιας και από τους Τουρκικούς βομβαρδισμούς έχασαν τη ζωή τους 68 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 21 παιδιά.

Σήμερα, στην Αφρίν χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά των τουρκικών επιχειρήσεων, κρατώντας σημαίες των YPG, κλαδιά από ελαιόδεντρα αλλά και φωτογραφίες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ηγέτη του PKK.

«Θεωρούμε όλο τον κόσμο υπεύθυνο καθώς εμείς πολεμήσαμε την τρομοκρατία (της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) για λογαριασμό όλων, όμως σήμερα η υφήλιος συμφωνεί με τη δολοφονία Σύρων» είπε ο 45χρονος διαδηλωτής Αλί Μαχμούντ.

 

Loading