Τραγωδία: 20 νεκροί στη Λιβύη από επίθεση σε αεροδρόμιο

Τραγικός είναι ο απολογισμός της επίθεσης που σημειώθηκε από ένοπλους στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές από την πρωτεύουσα της χώρας, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 20, ενώ άλλοι 48 έχουν τραυματιστεί, μεταξύ αυτών και άμαχοι.

«Στα θύματα περιλαμβάνονται κυρίως πολίτες, ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πολλά νοσοκομεία και κλινικές στην Τρίπολη» τόνισε στις δηλώσεις του, ο διευθυντής νοσοκομείου της πόλης, Αμπουνταγιέμ Αλ – Ραμπρί. Ο τελευταίος κάλεσε όλους τους γιατρούς και τους ιατρικούς βοηθούς της Λιβύης να βοηθήσουν στην παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες από το αεροδρόμιο.

Επίσης εκπρόσωπος των Ειδικών Δυνάμεων που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια του αεροδρομίου, τόνισε ότι μία ένοπλη ομάδα τη Δευτέρα (15/1) επιτέθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Τρίπολης με βαρύ οπλισμό.

Ποια οργάνωση είναι πίσω από το χτύημα

«Η εγκληματική οργάνωση που είναι γνωστή ως  «Μπασίρ αλ – Μπακαρά» κρύβεται πίσω από αυτή την επίθεση στο αεροδρόμιο» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η κατάσταση αυτή τη στιγμή «έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο».

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας Νασρ – Αμπίν Σαγιέμπ αλ-Αίν δήλωσε ότι ο αερολιμένας έχει κλείσει προσωρινά για λόγους ασφαλείας. «Το κλείσιμο του αεροδρομίου οφείλεται στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις, που περιμένουμε να σταματήσουν για να ξαναρχίσει η εναέρια κυκλοφορία», ενώ αυτή τη στιγμή οι πτήσεις γίνονται μέσω της πόλης Μισουράτα που απέχει περίπου 250χλμ ανατολικά της Τρίπολης. «Η επίθεση αυτή, αποσκοπούσε στην απελευθέρωση τρομοκρατών από τα κέντρα κράτησης της χώρας και οι πράξεις αυτές εμποδίζουν την ειρηνική πολιτική μετάβαση της χώρας» τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Η πιο αιματηρή επίθεση στο αεροδρόμιο

Να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο της Τρίπολης έχει τεθεί συχνά στο στόχαστρο ένοπλων επιθέσεων με  πιο πρόσφατη αυτή του Οκτωβρίου του 2017.

Ωστόσο η επίθεση της Δευτέρας (15/1) ήταν η πιο βίαιη που έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής στο αεροδρόμιο, καθώς οι ένοπλοι επιτέθηκαν στα κρατητήρια του αεροσταθμού, όπου εκατοντάδες τρομοκράτες κρατήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Loading