Τράμπ προς Παλαιστίνη: Ή τα βρίσκετε με το Ισραήλ ή αίρω την βοήθεια

Την πρόθεσή του, να διακόψει την παροχή βοήθειας προς την Παλαιστίνη διατράνωσε ο Ντόναλντ Τράμπ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο αμερικανός Πρόεδρος, απέστειλε αυστηρή προειδοποίηση προς τους Παλαιστίνιους καλώντας τους να επιδιώξουν ειρήνη με το Ισραήλ, ειδάλλως θα αποσύρει τη βοήθεια των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο Τράμπ υποστήριξε ότι οι Παλαιστίνιοι έδειξαν ασέβεια προς τις ΗΠΑ, επειδή αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ο οποίος επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Όταν μας έδειξαν ασέβεια πριν από μία εβδομάδα, καθώς δεν επέτρεψαν στον αντιπρόεδρο Πενς να συναντηθεί μαζί τους και εμείς τους δίνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια και υποστήριξη, απίστευτα νούμερα, νούμερα που κανείς δεν κατανοεί, αυτά τα χρήματα παραμένουν στο τραπέζι και αυτά τα χρήματα δεν θα καταλήξουν σε αυτούς παρά μόνο εάν καθίσουν και διαπραγματευτούν για την ειρήνη».

Loading