Συναγερμός στη Γαλλία λόγω πλημμυρών-Χάος στο Παρίσι (pics)

Τραγικές ώρες διανύει η Γαλλία, καθώς τις τελευταίες ημέρες, βιώνει αρκετές καταστοφές λόγω των πλημμυρών που σημειώνονται στη χώρα. Συνολικά 15 περιφέρειες έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό, τον δεύτερο ανώτερο στη κλίμακα έκτακτων φαινομένων, καθώς πολλά ποτάμια σε ολόκληρη τη χώρα φουσκώνουν συνεχώς με αποτέλεσμα πολλές πόλεις, χωριά και καλλιέργειες να παραδίδονται στο έλεος των πλημμυρών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η παύση λειτουργίας των γραμμών μεταφοράς καθώς και των σχολικών λεωφορείων. Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης στρατιωτικά φορτηγά κατέφτασαν στην περιοχή του Val-de-Marne, προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Ακόμα, οι όχθες των ποταμών έχουν κυριολεκτικά μετατραπεί σε απαγορευμένες ζώνες.

Τραγική η κατάσταση και στο Παρίσι

Στο έλεος των φυσικών καταστροφών έχει παριέλθει και η πρωτεύουσα, καθώς η στάθμη του Σικουάνα συνέχισε να αυξάνεται φθάνοντας την Πέμπτη τα 5,5 μέτρα, ενώ μέχρι σήμερα προβλέπεται να αυξηθεί στάθμη αγγίζοντας τα 6,2 μέτρα, καθώς το νερό ανεβαίνει με ρυθμό 2 εκατοστών την ώρα.

Πολλά μουσεία του Παρισιού έλαβαν μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή πρόκλησης ζημιών, ενώ οι αρχές δήλωσαν ότι μέρος των σιδηροδρομικών γραμμών θα μείνουν κλειστές για μια εβδομάδα. Το μετρό παραμένει ανοιχτό παρόλο που πολλοί σταθμοί εδώ και μέρες έχουν πλημμυρίσει. Οι δρόμοι και τα μονοπάτια γύρω από τον Σηκουάνα εδώ και μέρες έχουν κλείσει.

Loading