Το UFO που τελικά ήταν… μετεωρίτης (vd)

Η πτώση και η έκρηξη ενός φωτεινού ουράνιου σώματος αναστάτωσε τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ τα σχόλια για την εμφάνιση του λαμπερού UFO…  κατέκλεισαν τα social media. Τελικά, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές μετεωρολογικές και γεωλογικές υπηρεσίες, επρόκειτο για μετεωρίτη.

Το ουράνιο σώμα εθεάθη ήταν ορατό σε πολιτείες όπως το Οχάιο, το Μίσιγκαν και το Οντάριο, γύρω στις 20:00τοπική ώρα. Μάλιστα, το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) αναφέρει στον ιστότοπό του, ότι καταγράφηκε και σεισμός μεγέθους 2 βαθμών, περίπου 7 χιλιόμετρα ανατολικά των ακτών της Σαντ Κλερ στο ανατολικό Μίσιγκαν.

«Το NWS (σ.σ. Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία) μπορεί να επιβεβαιώσει, ότι η λάμψη και ο κρότος δεν προήλθε από κάποια αστραπή ή βροντή, αλλά πιθανόν από μετεωρίτη», ανέφερε στο Twitter το γραφείο της αμερικανικής ΕΜΥ στο Ντιτρόιτ.

Αρκετοί οι δύσπιστοι

Παρά τις σχετικές ανακοινώσεις, αρκετοί παραμένουν σκεπτικοί και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι επρόκειτο για… εξωγήινους ή κάτι άλλο.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ήταν μετεωρίτης! Το σπίτι μας κουνήθηκε και ακούσαμε ένα μεγάλο μπαμ! Νομίζαμε ότι κάποιος χτύπησε το σπίτι μας», γράφει σε ανάρτησή της η χρήστης του Twitter, Τζένιφερ Ουίλσον.

«Ήμουν σίγουρος ότι έβλεπα ή την εισβολή των εξωγήινων ή την Αποκάλυψη. Εκ των υστέρων, είναι κάτι το εκπληκτικό, το τρομερό (…) στην πραγματικότητα», έγραψε ένας άλλος χρήστης του Twitter ονόματι Crash.

Loading