Το Κατάρ εξοπλίζεται με νέο στρατιωτικό υλικό

Έτοιμη είναι να κλείσει η συμφωνία μεταξύ Κατάρ και Ρωσίας καθώς οι διαπραγματεύσεις για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον πρεσβευτή του Κατάρ στη Μόσχα, πρόκειται για την αγορά ενός νέου πυροσβεστικού αμυντικού συστήματος S-400.

Ο Fahad bin Mohammed Al-Attiyah δήλωσε ότι η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, η οποία υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2017 κατά την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου στο αραβικό έθνος, «άνοιξε δρόμο για την αλληλεπίδραση μεταξύ Ρωσίας και Κατάρ στον τομέα της άμυνας, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων υλικού, της εκπαίδευσης στρατιωτών και αξιωματικών, συντήρηση όπλων και, φυσικά, συνεργασία ειδικών υπηρεσιών».

Τι εξοπλισμό “αναζητά” το Κατάρ

Επιπλέον, ο πρεσβευτής προσέθεσε ότι η Ντόχα σκοπεύει να αγοράσει όχι μόνο συστήματα αεράμυνας, αλλά και εξοπλισμό για τα στρατεύματα εδάφους της. Το Κατάρ φαίνεται πως πήρε αυτήν την απόφαση έπειτα από την επίσκεψη του ΥΠΕΞ της χώρας σε μία σημαντική στρατιωτική έκθεση στη Ρωσία τον περασμένο Αύγουστο.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι το Κατάρ που υφίσταται από το καλοκαίρι αποκλεισμό από τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της, ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο μια ακόμη συμφωνία στρατιωτικού εξοπλισμού με τη Βρετανία για την αγορά 24 καταδιωκτικών αεροσκαφών κόστους 6,8 δισ. ευρώ.

Loading