Τουρκικό φορτηγό έφτασε μέχρι το ιταλικό κοινοβούλιο

Τουρκικό φορτηγό έφτασε μέχρι το ιταλικό κοινοβούλιο, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας στη Ρώμη και την αυστηρή απαγόρευση εισόδου στο ιστορικό κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Μέτρα τα οποία πάρθηκαν για την πρόληψη τυχόν τρομακρατικών επιθέσεων, ξεκίνησαν από την Παρασκευή και θα ισχύσουν έως και τη Δευτέρα.

Οι ιταλοί αστυνομικοί αξίζει να σημειωθεί ότι σταμάτησαν το φορτηγό με τις τουρκικές πινακίδες στην κεντρική οδό Ντελ Κόρσο, με τον οδηγό αυτού να τους λέει ότι δεν γνώριζε τίποτε για τις απαγορεύσεις εισόδου στο ιστορικό κέντρο. Κατόπιν των εξηγήσεων τον συνόδευσαν εκτός «πράσινης ζώνης».

Προβληματισμός από τα μέσα ενημέρωσης

Η διεύθυνση αστυνομίας τόνισε ότι το μέσο εντοπίσθηκε και δεν υπήρξε κανένας ουσιαστικός κίνδυνος, αφού τα «αντανακλαστικά» του αντιτρομοκρατικού συστήματος που δημιούργησε το ιταλικό υπουργείο εσωτερικών λειτούργησαν πλήρως.

Ωστόσο πολλά μέσα ενημέρωσης υπογράμμισαν τον προβληματισμό τους για την κατάληξη που μπορεί να υπήρχε σε περίπτωση που ο τούρκος οδηγός είχε διαφορετικές προθέσεις.

Loading