Ο ΥΠΕΘΑ της Αιγύπτου επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον Αρχιεπίσκοπο Σινά

Ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου Σέντκι Σόμπχι επισκέφθηκε σήμερα για δεύτερη φορά τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Ελ Γκαλά» του Καΐρου, όπου νοσηλεύεται εδώ και ένα μήνα, από το ατύχημα που υπέστη στις 29 Ιανουαρίου στο χώρο της Ιεράς Μονής Σινά.

Ο υπουργός Άμυνας μετέφερε το ενδιαφέρον του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, που έχει δώσει εντολές να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στον Αρχιεπίσκοπο Σινά, έτσι ώστε να εξέλθει από το νοσοκομείο μόνον όταν οι γιατροί είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την πορεία της υγείας του.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός ευχαρίστησε θερμά τον Αιγύπτιο υπουργό Άμυνας κ. Σόμπχι για την όλη στήριξη και του ζήτησε να μεταφέρει τις ευχαριστίες του στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά δώρισε στον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου ένα αντίγραφο του Αχτιναμέ, που φέρει αποτύπωμα της παλάμης του Μωάμεθ και δίδει τα προνόμια που έχει η Ιερά Μονή.

Παράλληλα, τον Αρχιεπίσκοπο Σινά επισκέφθηκαν σήμερα και εκπρόσωποι από το Ελ Άζχαρ, που αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, και ευχήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο γρήγορη ανάρρωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading