Τηλεοπτικό κανάλι στο Πακιστάν προσέλαβε τρανσέξουαλ εκφωνήτρια ειδήσεων

Ένα πακιστανικό κανάλι ειδήσεων προσέλαβε την πρώτη τρανσέξουαλ εκφωνήτρια στη χώρα. Η Μάρβια Μάλικ, πτυχιούχος δημοσιογραφίας, η οποία στο παρελθόν έχει εργαστεί και ως μοντέλο, είπε στο BBC ότι δεν μπορούσε να σταματήσει τα δάκρυά της, όταν έμαθε για την πρόσληψή της στο κανάλι.

Μάλιστα πραγματοποίησε και την πρώτη της εμφάνιση την προηγούμενη Παρασκευή, στον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Κοενούρ, έπειτα από τρεις μήνες εκπαίδευση.

Να σημειωθεί, ότι τα άτομα που αντιμετωπίζουν ρατσιστικές διακρίσεις στο Πακιστάν, πρέπει να αγωνιστούν σκληρά προκειμένου να βρουν εργασία στη χώρα.

Μερικοί εξαναγκάζονται σε επαιτεία ή πορνεία προκειμένου να καταφέρουν να εξασφαλίσουν χρήματα για να ζήσουν.

Η Μάρβια Μάλικ είπε στο BBC ότι δεν μπορούσε να σταματήσει να φωνάζει από χαρά όταν έμαθε ότι πήρε τη δουλειά.

«Είδα ένα όνειρο πρόσφατα, στο οποίο ανέβαινα το πρώτο σκαλί μια σκάλας για να μπορέσω να πετύχω» τόνισε και συμπλήρωσε πως ελπίζει η δουλειά της να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των τρανσέξουαλ κοινοτήτων του Πακιστάν.

«Η κοινότητά μας πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα. Δεν πρέπει να υπάρχει κανενός είδους διάκριση λόγω φύλου. Πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα και να θεωρούμε απλούς πολίτες τους ανθρώπους και όχι εκπροσώπους τρίτου φύλου» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του καναλιού Κοενούρ, δήλωσε  ότι η Μάλικ έχει προσληφθεί με την αξία της στη δημοσιογραφία και όχι για θέματα που αφορούν φυλετικές διαφορές.

Το νομοσχέδιο και το έγκλημα του 2016

Νωρίτερα μέσα σε αυτό το μήνα, η Γερουσία του Πακιστάν ψήφισε υπέρ ενός νομοσχεδίου που προστατεύει τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ, καθώς τους επιτρέπει να καθορίζουν την ταυτότητα και το φύλο τους.

Και όλα αυτά την στιγμή που τον Ιούνιο του 2016, ένας 23χρονος ακτιβιστής των τρανσέξουαλ πέθανε έπειτα από σημαντική καθυστέρηση στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης.

Η Αλίσα, που πυροβολήθηκε οκτώ φορές, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά το προσωπικό της κλινικής δεν μπορούσε να αποφασίσει αν θα τη βάλει σε θάλαμο με άνδρες ή με γυναίκες.

Πηγή: BBC

Loading