“Σφαγή” για την ταινιοθήκη του MEGA, πέντε οι ενδιαφερόμενοι

Πέντε είναι τα εταιρικά σχήματα που ενδιαφέρονται για την ταινιοθήκη του Mega. Όπως αποκαλύπτει η στήλη «Βηματοδότης» όλα θα κριθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

MEGAλη μάχη για την ταινιοθήκη

Σύμφωνα με την στήλη του κυριακάτικου Βήματος εφόσον η Grant Thornton οριστεί ως ειδικός διαχειριστής του καναλιού τότε θα ξεκινήσει και ο πλειστηριασμός για τα περιουσιακά του στοιχεία. Τότε θα εκποιηθούν ο τίτλος και η ταινιοθήκη του καναλιού.
Ο πλειστηριασμός αποτελεί και την μεγαλύτερη ελπίδα των τηλεθεατών να ξαναδούν στις οθόνες τους τις σειρές που άφησαν εποχή στο κανάλι. Οι παραγωγές αυτές χάρισαν στο Mega εκτός από υψηλά νούμερα τηλεθέασης και εκατομμύρια ευρώ στα ταμία.

Τη διετία μάλιστα 2015-2017 όπου το Mega δεν είχε ζωντανό πρόγραμμα, το κανάλι είχε έσοδα άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ από την προβολή παραγωγών της ταινιοθήκης του.

Αναλυτικά όσα αναφέρει τα σχετικό απόσπασμα

«Επειδή με ερέθισαν διάφοροι άσχετοι τυπολογούντες, επανέρχομαι στο θέμα του Μεγάλου Καναλιού. Για να γνωρίζετε και για να πεισθούν οι… άπιστοι Θωμάδες, σας μεταφέρω εγκύρως ότι η Alpha Bank, βασική πιστώτρια του Mega Channel, απέστειλε αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας να τοποθετήσει την Grand Thornton στη θέση του ειδικού διαχειριστή. Έτσι σύμφωνα με το νόμο, η δικαστική αρχή οφείλει εντός μηνός να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα της τράπεζας.

Στο βαθμό λοιπόν που το τραπεζικό αίτημα εγκριθεί, τότε η διαχειρίστρια ελεγκτική εταιρία θα μπορεί να ξεκινήσει πάραυτα τις διαδικασίες εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού. Κατά μία εκδοχή οι υπεύθυνοι της ελεγκτικής εταιρίας βολιδοσκοπούν ήδη ενδιαφερόμενους για την εξαγορά του τίτλου και της ταινιοθήκης του Mega Channel. Εκείνο που μαθαίνω είναι ότι δείχνουν ενδιαφέρον τουλάχιστον πέντε σχήματα. Μπορώ μάλιστα να σας διαβεβαιώσω ότι όταν ξεκινήσει η διαδικασία, θα εκπλαγούν άπαντες από το εκδηλούμενο ενδιαφέρον. Αυτά για την ώρα. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης».

Loading