Τίλερσον: Δύσκολες οι σχέσεις με την Τουρκία

Εμπρηστική χαρακτήρισε την ρητορική των Τούρκων, αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με την επικείμενη επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρεξ Τίλερσον στην Τουρκία. Παράλληλα χαρακτήρισε δύσκολη την συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο αμερικανός αξιωματούχος έκανε σαφή αναφορά επίσης και στον πόλεμο ο οποίος μαίνεται στο Αφρίν της Συρίας από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον θυλάκων των Κούρδων ανταρτών. Όπως είπε ο Τίλερσον θα ασκήσει πίεση στην Τουρκία προκειμένου να συγκρατήσει αυτήν την στρατιωτική της επιχείρηση.

Οι δηλώσεις

«Αυτή πρόκειται να είναι μια δύσκολη συζήτηση». Όσον αφορά τις μεταξύ τους σχέσεις, ο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε «κοιτάξτε, είναι δύσκολο. Η ρητορική είναι εμπρηστική. Οι Τούρκοι είναι θυμωμένοι και είναι δύσκολη περίοδος να συνεργαστούμε, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμη κάποια πολύ βασικά κοινά συμφέροντα».

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον θα είναι στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του από τις 11 έως τις 16 Φεβρουαρίου στην Ιορδανία, την Τουρκία, το Λίβανο, την Αίγυπτο και το Κουβέιτ.

Loading