Σύσταση προς τον Τραμπ με ανοιχτή επιστολή από το ζεύγος Γκέιτς

Σύσταση προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έκαναν οι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, αναφορικά με το θέμα της μείωσης των ανθρωπιστικών αποστολών προς τις τρίτες χώρες. Το διάσημο ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων με έντονη φιλανθρωπική δράση, σύστησε επίσης στον Τραμπ να συμπεριφέρεται στους ανθρώπους, και ειδικά στις γυναίκες, με μεγαλύτερο σεβασμό.

Απαντώντας σε διάφορα ερωτήματα σχετικά με το ίδρυμά τους, το ζευγάρι στέλνει ανοικτή επιστολή σε ετήσια βάση. Αυτή τη φορά, στην επιστολή γίνεται σαφής αναφορά στις δράσεις και στα λεγόμενα του Αμερικανού Προέδρου.

Τι αναφέρει η επιστολή

Η Μελίντα Γκέιτς σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή: «Εύχομαι ο πρόεδρός μας να συμπεριφερόταν στους ανθρώπους, και ειδικά τις γυναίκες, με μεγαλύτερο σεβασμό όταν μιλάει και στέλνει μηνύματα στο Twitter.[…] Η ισότητα είναι μια σημαντική εθνική αξία. Η ιερότητα κάθε ατόμου, ανεξαρτήτως της φυλής, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού ή του φύλου αποτελεί τμήμα του πνεύματος της χώρας μας».

Ακόμα όμως δεν παρέλειψαν να κρύψουν την δυσαρέσκειά τους αναφορικά με την μείωση δαπανών που προωθεί η αμερικανική κυβέρνηση προς τις φτωχότερες χώρες. «Αυτές οι προσπάθειες σώζουν ζωές… Και προσφέρουν στους Αμερικανούς μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς φέρνουν μεγαλύτερη σταθερότητα στις φτωχές χώρες και εμποδίζουν τα ξεσπάσματα ασθενειών προτού εξελιχθούν σε πανδημίες.[…] Ο κόσμος δεν είναι ασφαλέστερος όταν περισσότεροι άνθρωποι αρρωσταίνουν ή πεινούν».

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική διοίκηση προτείνει περικοπές ύψους 37,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης. Πρόκειται για μια μείωση κατά περίπου το 1/3 σε σύγκριση με τις δαπάνες του 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading