Παραιτήθηκε ο ΥπΕξ της Ολλανδίας – Παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα

Μετά το μίνι σκάνδαλο της παραδοχής από πλευράς του ότι είχε πει ψέματα σε σχέση με δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Χάλμπε Ζέλστρα αποφάσισε εν τέλει να παραιτηθεί από το αξίωμά του.

Την Δευτέρα ο Ζέλστρα, παραδέχτηκε ότι ο ίδιος είχε πει ψέματα αναφορικά με κάποιες υποτιθέμενες δηλώσεις του Πούτιν περί σχεδίου που ο ίδιος είχε για τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Ρωσίας» το 2006. Όπως χαρακτηριστικά είπε δεν μετείχε εν τέλει σε αυτή τη συνάντηση, την οποία περιέγραφε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ολλανδία τον Μάρτιο του 2017.

Ως αποτέλεσμα της ενέργειάς του αυτής, τόνισε νωρίτερα ότι η αξιοπιστία του έχει πληγεί τόσο πολύ από την υπόθεση αυτή που είναι πλέον αδύνατον να συνεχίσει το έργο του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Λίγο νωρίτερα από την απόφασή του να παραιτηθεί, το ολλανδικό κοινοβούλιο είχε καλέσει τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να παραστεί στη συζήτηση με αντικείμενο τις δηλώσεις του υπουργού του για τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο.

Σημειώνεται πως αύριο Τετάρτη, ο Ζέλστρα αναμένεται να αναχωρήσει για τη Μόσχα, όπου έχει  προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Loading