Συρία: 37 άτομα σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή στην Αν. Γούτα

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και 80 ακόμα τραυματίστηκαν, έπειτα από επίθεση που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης σε υπόγειο καταφύγιο στην ανατολική Γούτα σύμφωνα με τις μαρτυριές των σωστικών συνεργείων και των ακτιβιστών στην περιοχή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και εθελοντές διασώστες γνωστοί ως τα Λευκά Κράνη, δήλωσαν νωρίτερα ότι τουλάχιστον 37 άτομα υπέκυψαν στα τραύματά τους έπειτα από αεροπορική επιδρομή με αέριο Ναπάλμ στην πόλη Ίρμπιν.

Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας

Ο Αμπούλ Γιούσρ αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας δήλωσε στο δημοσιογραφικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ότι «Ο αεροπορικός βομβαρδισμός έπλειξε ένα υπόγειο καταφύγιο με αποτέλεσμα να εκραγεί και να πεθάνουν όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα. Αμέσως η φωτιά επεκτάθηκε στο δεύτερο καταφύγιο το οποίο τυλίχθηκε και αυτό στις φλόγες. Κάποιοι άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν από το δεύτερο καταφύγιο αλλά φέρουν βαριά τραύματα κυρίως από εγκαύματα».

 Αρνείται την εμπλοκή η Ρωσία

Από την άλλη, η Ρωσία η οποία κατηγορείται και αυτή από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σαν σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης, αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσαν αμέσως ότι έπληξαν την Ανατολική Γούτα με εμπρηστικές βόμβες. «Η ρωσική αεροπορία δεν πλήττει κατοικημένες συνοικίες της Ανατολικής Γούτας και δεν χρησιμοποιεί, σε αντίθεση με τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εμπρηστικά πυρομαχικά», τόνισε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Loading