Γαλλία: Στη δημοσιότητα το προφίλ του δράστη που σκόρπισε τον τρόμο

Περισσότερα στοιχεία δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγη ώρα σχετικά με το προφίλ του δράστη ο οποίος εισέβαλλε σε σούπερ μάρκετ στην νότια Γαλλία και άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δύο άτομα. Ο δράστης ήταν περίπου 26 ετών και είναι μαροκινής καταγωγής.

Πριν από λίγη ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε περισσότερα στοιχεία σχετικά με το προφίλ του δράστη. Ο ένοπλος άντρας ο οποίος δήλωνε στρατιώτης του ISIS, ονομάζεται Redouane Lakdim και είναι μαροκινής καταγωγής. Γεννήθηκε το 1992 και τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Καρκασσόν της Γαλλίας. Όπως αποκάλυψε ο Γάλλος υπουργός ο ένοπλος άνδρας έδρασε μόνος του.

Γνώριμος στις αρχές

Παράλληλα, ήρθαν στο φως και στοιχεία που αφορούν την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν, στο παρελθόν οι αρχές τις Γαλλίας τον είχαν συλλάβει για υποθέσεις που σχετίζονταν με την διακίνηση ναρκωτικών.

Ο ίδιος είχε φυλακιστεί το 2016.

Οι αρχές της Γαλλίας τον παρακολουθούσαν, καθώς τον τελευταίο καιρό έφερε όπλα μαζί του, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι κατά το παρελθόν είχε ταξιδέψει στην Συρία.

Τι αναφέρει η Le Parisien

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, αμέσως μετά την επίθεση, αστυνομικοί κατέφτασαν σπίτι του και ανακρίνουν την οικογένειά και τον στενό του κύκλο.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει μια γειτόννισά του,  ο Lakdim έδινε πάντα την εντύπωση ενός ανθρώπου «ήρεμου, συμπαθητικού, με μια ευγενική κουβέντα πάντα στο στόμα του». Ζούσε στο σπίτι του με τους γονείς και τις αδελφές του, μια απ’ τις οποίες συνόδευσε κάθε πρωί στο σχολείο.

Loading