Στην φυλακή θα παραμείνει ο υποψήφιος για την προεδρία της Καταλονίας

Το ισπανικό Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει και να αφήσει προφυλακισμένο τον Τζόρντι Τουρούλ, έναν από τους αυτονομιστές υποψήφιους για την προεδρία της Καταλονίας με την κατηγορία της στάσης, σχεδόν μια ημέρα πριν την συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο καταλανικό κοινοβούλιο για την υποψηφιότητά του.

Όπως αναφέρει η απόφαση της ισπανικής Δικαιοσύνης, αποφασίστηκε η προφυλάκιση του Τουρούλ επειδή ο δικαστής που είναι επιφορτισμένος με την συγκεκριμένη υπόθεση έκρινε ότι η πιθανότητα ο κατηγορούμενος να διαφύγει από την χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Στην φυλακή και άλλοι Καταλανοί πολιτικοί

Ο Τουρούλ όμως δεν είναι ο μόνος που θα παραμείνει προφυλακισμένος. Η ισπανική Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι στη φυλακή θα παραπεμφθούν επίσης η πρώην πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ και άλλοι τρεις πρώην υπουργοί.

Όπως είναι λογικό, η απόφαση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Οι Επιτροπές Προάσπισης της Δημοκρατίας καθώς και η Εθνική Καταλανική Ένωση έχουν καλέσει τους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας να διαδηλώσουν απόψε το βράδυ στη Βαρκελώνη κατά της απόφασης.

Loading