Συναγερμός στο Αμερικανικό Πεντάγωνο: Έστειλαν πακέτο με ρικίνη

Συναγερμός σήμανε στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, όταν ανιχνεύθηκε τοξική ουσία ρικίνη σε μέρος αλληλογραφίας, που προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών.

Όπως ανέφερε αξιωματικός, η ταχυδρομική υπηρεσία του Πενταγώνου βρίσκεται σε ξεχωριστό κτήριο και το κομμάτι της αλληλογραφίας που εξετάστηκε και βρέθηκε θετικό στην ουσία, δεν μπήκε ποτέ στο κεντρικό κτήριο. Πρόσθεσε ακόμη ότι το σύνολο της αλληλογραφίας της Δευτέρας έχει μπει σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς, την έρευνα για την υπόθεση έχουν αναλάβει το FBI και η Υπηρεσία Προστασίας του Πενταγώνου.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από μερικά χρόνια είχε σταλεί επιστολή με ρικίνη, έχοντας παραλήπτη των τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Τι είναι η ρικίνη

Η ρικίνη είναι μια εξαιρετικά τοξική φυσικώς απαντώμενη λεκτίνη που απαντάται στους σπόρους του φυτού ρετσινολαδιά (Ricinus communis).

Λιγότερο από 2 mg ρικίνης -όσο περιέχουν λίγοι σπόροι- μπορούν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο σε περίπτωση εισπνοής ή χορήγησης με ένεση. Το δηλητήριο εμποδίζει τη σύνθεση πρωτεϊνών στα κύτταρα, και τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως έπειτα από αρκετές ημέρες.

Η στοματική πρόσληψη ρικίνης αποβαίνει πολύ λιγότερο τοξική και εκτιμάται ότι η θανατηφόρος δόση στον άνθρωπο είναι περίπου 1 mg/kg.

Δείτε επίσης: Στόλτενμπεργκ για πΓΔΜ: «Στο ΝΑΤΟ μόνο αν εφαρμοστεί η συμφωνία»

Loading