Συλλυπητήρια της Μέι στον Πούτιν για την τραγωδία στο Κεμέροβο

Παρά τις τεταμένες σχέσεις τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στις δύο χώρες, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, έστειλε επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήρια της σχετικά με την τραγωδία στο Κεμέροβο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το εμπορικό κέντρο της σιβηρικής πόλης άφησε πίσω τους 64 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως τραγικό απολογισμό.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η βρετανική πρεσβεία δημοσίευσε στο Facebook κείμενο το οποίο έγραφε ότι «Χθες μιλώντας στην Βουλή των κοινοτήτων, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας εξέφρασε τα συλλυπητήρια της προς τον ρωσικό λαό με αφορμή την τραγωδία που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Κεμέροβο. Σήμερα η ίδια έστειλε επισήμως τα συλλυπητήρια της για το ίδιο γεγονός στον πρόεδρο Πούτιν».

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία και η Ρωσία βρίσκονται τον τελευταίο καιρό σε μια έντονη αντιπαράθεση σχετικά με την δηλητηρίαση του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ στο Σάλσμπουρι της Αγγλίας.

Το Λονδίνο υποστηρίζει ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση, η οποία διεξήχθη με τη χρήση ενός νευροτοξικού παράγοντα, αλλά η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Loading