Η Μολδαβία «διώχνει» 3 Ρώσους διπλωμάτες- Διαφωνία από τον πρόεδρο

Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων χωρών ανά την υφήλιο, το υπουργείο Εξωτερικών στη Μολδαβία αποφάσισε να εκδιώξει από το έδαφός της, τρεις Ρώσους διπλωμάτες. Η συγκεκριμένη ωστόσο απόφαση προκάλεσε μια εσωτερική διαμάχη στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς ο πρόεδρος είναι κάθετα αντίθετος με αυτήν την απόφαση.

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας αποφάσισε να αποβάλει 3 Ρώσους διπλωμάτες δίνοντάς τους μάλιστα διορία 7 ημερών για να αποχωρήσουν. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο πολλών χωρών κυρίως της Ευρώπης και της Αμερικής να επιβάλλουν μέτρα εναντίον της Ρωσίας, η οποία κατηγορείται από την Βρετανία ότι δηλητηρίασε στην πόλη Σάλσμπουρι της νοτιοδυτικής Αγγλίας τον Ρώσο πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ.

Η απόφαση αυτή ωστόσο φαίνεται να δυσερέστησε τον πρόεδρο της χώρας Ιγκόρ Ντοντόν.

«Είμαι πολύ εκνευρισμένος με την απόφαση της κυβέρνησης της Μολδαβίας να απελάσει τρεις Ρώσους διπλωμάτες. Καταδικάζω με κατηγορηματικό τρόπο αυτήν την αντιρωσική πρόκληση. Η Μολδαβία δεν δεσμεύεται με υποχρεώσεις προς τη Βρετανία και άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ προκειμένου να λάβει τέτοιου είδους μέτρα βάσει της αρχής της αλληλεγγύης προς τα υπόλοιπα κράτη μέλη» έγραψε ο Ντοντόν στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Loading