Ισόβια σε τζιχαντιστή που στρατολογούσε παιδιά στο Λονδίνο

Ένας άνδρας στο Λονδίνο καταδικάστηκε πριν από μερικές ώρες σε ισόβια κάθειρξη, που πρακτικά σημαίνει σε τουλάχιστον 25 χρόνια φυλάκησης, καθώς το δικαστήριο απεφάνθη ότι στρατολογούσε ανήλικα παιδιά προκειμένου αυτά να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε όλη την βρετανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο 25χρονος Ουμάρ Χάκε «συναρπάστηκε από την στρεβλωμένη και ακραία ιδεολογία» του ISIS και σχεδίαζε να επιτεθεί σε εναντίον πολλαπλών  στόχων όπως το Big Ben, το αεροδρόμιο Heathrow, τραπεζών και εμπορικών κέντρων.

Ο Χάκε κατηγορήθηκε επίσης για απόπειρα ριζοσπαστικοποίησης παιδιών σε ένα τζαμί και σε δύο σχολεία. Μάλιστα για να τα στρατολογήσει, ο Χάκε φαίνεται να έδειχνε στα παιδιά διάφορα βίντεο ακόμα και με αποκεφαλισμούς.

Ο διοικητής της αντιτρομοκρατικής οργάνωσης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Ντιν Χέιτον δήλωσε ότι «στόχος του ήταν να δημιουργήσει έναν στρατό παιδιών» προκειμένου να πραγματοποιήσει επιθέσεις.

Ο Χέιντον δήλωσε ακόμα ότι 35 παιδιά στο σύνολο παρακολουθούνται από ειδικούς προκειμένου να τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν την επόδυνη εμπειρία η οποία τα άφησε «παράλυτα από τον φόβο».

Ο Χάκε, ο οποίος συνελήφθη τον Μάιο, δήλωσε αθώος, προσθέτοντας ότι ναι μεν υποστήριζε τον ISIS αλλά ωστόσο δεν σχεδίαζε επιθέσεις.

Loading