Τα «συγχαρητήρια» του Τραμπ στον Αιγύπτιο επανεκλεγέντα ομόλογό του

Τα «ειλικρινή του συγχαρητήρια» εξέφρασε πριν από λίγη ώρα τηλεφωνικώς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φάταχ Αλ-Σισί για την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της Αιγύπτου.

Την πληροφορία μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA.

Παράλληλα όπως μεταδίδει το πρακτορείο, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε την πρόθεση της Ουάσινγκτον να  ενισχύσει  τις στρατηγικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς και την συνεργασία σε θέματα «κλειδιά» για την ευρύτερη περιοχή.

Από την άλλη, όσον αφορά τις εκλογές στην χώρα, υπήρξαν καταγγελίες για «εμπόδια στην ελευθερία της έκφρασης και στο δικαίωμα του συγκεντρώνεσθαι κατά την προεκλογική περίοδο».  Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω της εκπροσώπου του Χέδερ Νάουερτ δήλωσε ότι επιθυμεί επίσης να «ενθαρρύνει τον σεβασμό για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο MENA της Αιγύπτου, ο επανεκλεγέντας πρόεδρος Αλ-Σισί επανεξελέγη σε δεύτερη τετραετή θητεία συγκεντρώνοντας στις εκλογές το ποσοστό του 97% του συνόλου των ψήφων.

Loading