«Σκληρή» απάντηση Κρεμλίνου σε Γουίλιαμσον και Τζόνσον

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα το Κρεμλίνο δίνοντας σκληρή απάντηση, έπειτα από τις δηλώσεις τόσο του υπουργού Άμυνας, όσο και Εξωτερικών της Βρετανίας. Ο υπουργός Άμυνας Γουίλιανσον είχε δηλώσει χθες ότι η Ρωσία καλό θα ήταν «να το βουλώσει και να αποχωρήσει», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον κατηγόρησε σε προσωπικό επίπεδο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Χυδαίες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοβ. Υπενθυμίζεται ότι ο Γουίλιαμσον έστρεψε χθες τα πυρά του κατά της Ρωσίας σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ.

Ο Κονασένκοβ απάντησε σήμερα στο ίδιο μήκος κύματος, λέγοντας ότι οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε εχθές ο Γουίλιαμσον θυμίζουν «γύναιο» και ντροπιάζουν τη χώρα του.  Επίσης χαρακτήρισε και τη συμπεριφορά του Βρετανού υπουργού, λέγοντας ότι είναι εφηβική και επιπλέον αποδεικνύει ότι ο ίδιος είναι διανοητικά ανεπαρκής.

«Η Ρωσία έχει αναπτύξει ανοσία στο γεγονός ότι το Λονδίνο την κατηγορεί για οτιδήποτε συμβαίνει. Όσο για τα άξεστα σχόλια του υπουργού, φαίνεται ότι είναι το μόνο πράγμα που διαθέτουν σε αφθονία οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις», συμπλήρωσε ο Κονασένκοβ.

Παράλληλα όμως, στις δηλώσεις Γουίλιαμσον αναφέρθηκε και ο Σεργκέι Λαβρόφ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, χαρακτηρίζοντας τον ίδιο τον Βρετανό υπουργό «αμόρφωτο».

Απάντηση της Ρωσίας και στον Μπόρις Τζόνσον

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον της Βρετανίας δήλωσε νωρίτερα σήμερα και αυτός με την σειρά του, πως είναι εξαιρετικά πιθανό ο ίδιος ο Πούτιν να έλαβε την απόφαση για τον θάνατο του Ρώσου πρώην πράκτορα σε αγγλικό έδαφος.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα πως «Οποιαδήποτε αναφορά ή μνεία στον πρόεδρό μας σε σχέση με αυτό είναι σοκαριστική και ασυγχώρητη παραβίαση των διπλωματικών κανόνων κόσμιας συμπεριφοράς».

Loading