Σάλος με τις χώρες που απελαύνουν Ρώσους διπλωμάτες

Σε ένα φοβερό «παιχνίδι κατασκόπων» εξελίσσεται η υπόθεση απέλασης διπλωματών τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική, μετά τα όσα συνέβησαν με την υπόθεση Σκρίπαλ.

Συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε σήμερα (26/3) ότι απελαύνουν 60 Ρώσους «κατάσκοπους» λόγω της ανάμιξης που φέρεται να είχε η Μόσχα στη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ στην Αγγλία.

Μετά το γεγονός αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι το Βερολίνο απελαύνει άλλους τέσσερις διπλωμάτες για τον ίδιο λόγο, ενώ ακολούθησαν η Πολωνία και Λιθουανία για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Πρώτη υποθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα μετά τον Β’ΠΠ

Στο μεταξύ η Ρωσία έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση Σκριπάλ και στην κόρη του, η οποία σημειώθηκε στις 4/3 στην πόλη Σάλσμπερι, στην πρώτη γνωστή επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επίσης η Βρετανία έχει ήδη απελάσει 23 Ρώσους, όσους δηλαδή έχει απελάσει και η Μόσχα από την πλευρά της, ενώ τέσσερις Ρώσους ανακοίνωσε ότι θα απελάσει και η Γαλλία.

Loading