Ρωσία: «Τσίρκο στο βρετανικό κοινοβούλιο» οι δηλώσεις Μέι

Λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι εκατέρωθεν κατηγορίες από πλευράς τόσο της Ρωσίας όσο και της Μεγάλης Βρετανίας, αναφορικά με την δολοφονία του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ. Η Μέι υποστηρίζει ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» να ευθύνεται η Ρωσία, με την Μόσχα να χαρακτηρίζει «τσίρκο» τις συγκεκριμένες δηλώσεις.

Σε ομιλία που είχε στο βρετανικό κοινοβούλιο η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, αποτύπωσε την πεποίθησή της ότι είναι πολύ πιθανό η Μόσχα να ευθύνεται για τη δολοφονία Σκρίπαλ.

Κατήγγειλε μάλιστα το γεγονός πως είτε το ρωσικό κράτος είναι άμεσα υπεύθυνο για τη δηλητηρίαση είτε επέτρεψε ο νευροπαραλυτικός παράγοντας να φθάσει στα χέρια άλλων.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι η ουσία που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του Σκριπάλ και της κόρης του είναι μια «στρατιωτικής ποιότητας» ουσία που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία. Η Μέι έδωσε διορία έως αύριο το βράδυ στη Μόσχα για να δώσει εξηγήσεις στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Η απάντηση της Μόσχας στους ισχυρισμούς Μέι

Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τις δηλώσεις Μέι στο βρετανικό κοινοβούλιο. Η Μόσχα θεωρεί ότι οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί είναι πολιτικά υποκινούμενοι και βασισμένοι σε μια προβοκάτσια.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tass, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απάντησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις ότι  «Πρόκειται για τσίρκο στο βρετανικό κοινοβούλιο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Το συμπέρασμα είναι προφανές: πρόκειται για άλλη μια πολιτική, μιντιακή εκστρατεία, βασισμένη σε μια προβοκάτσια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading