Ρωσία: Το προεκλογικό του πρόγραμμα παρουσίασε ο Ναβάλνι

Ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το βελτιωμένο προεκλογικό του πρόγραμμα και ένα βίντεο στο οποίο το παρουσιάζει. Μεταξύ των προσώπων που συνέταξαν το πρόγραμμα του είναι ο οικονομολόγος Σεργκέι Αλεξασένκο, ο πρώην υφυπουργός Ενέργειας Βλαντίμιρ Μίλοφ και ο συγγραφέας Μπορίς Ακούνιν.

Τα βασικά σημεία του προγράμματος του Ναβάλνι προβλέπουν διπλασιασμό των δαπανών για την υγεία και την παιδεία, ελάχιστο μισθό της τάξεως των 25.000 ρουβλίων (περίπου 360 ευρώ) μείωση του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων καθώς και της φορολογίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι μεταρρυθμίσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω της καταπολέμησης της διαφθοράς και της περικοπής των κρατικών δαπανών. Παρότι όπως λέει δεν προτίθεται να περικόψει τις στρατιωτικές δαπάνες, ένα σημαντικό τμήμα των δαπανών αυτών προτίθεται να το διαθέσει για να καλυφθούν οι αμοιβές των στρατιωτικών, κάτι που θα επιτρέψει κατά την άποψη του να δημιουργηθεί ένας επαγγελματικός στρατός.

Εκτός των άλλων ο Ναβάλνι δηλώνει ότι προτίθεται να περικόψει τις κρατικές επιχορηγήσεις που δίνονται στις κρατικές εταιρείες και στα κρατικά ΜΜΕ, ενώ προτείνει αύξηση της φορολογίας στον κλάδο του φυσικού αερίου και στα κέρδη των κρατικών ομίλων θεωρώντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους.

«Σ’ αυτό συνίσταται το πρόγραμμα, να αξιοποιήσουμε αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή για να γίνουμε πιο πλούσιοι» δηλώνει ο Ναβάλνι. Παράλληλα επισημαίνει ότι αν σε όλα αυτά προσθέσουμε στους στόχους μας την κατάργηση του μονοπωλιακού χαρακτήρα της οικονομίας, τον περιορισμό της κρατικής παρέμβασης στον επιχειρηματικό τομέα, την δημιουργία ενός έντιμου δικαστικού συστήματος και ενός “φυσιολογικού κοινοβουλίου|, η Ρωσία θα γνωρίσει μια «ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι προτίθεται να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου του 2018 , αλλά οι ρωσικές αρχές δηλώνουν ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δεν έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει εξαιτίας δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν εις βάρος του. Παρόλα αυτά ο Αλεξέι Ναβάλνι συνεχίζει κανονικά την προεκλογική του εκστρατεία.

 

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Loading

Αφήστε μια απάντηση