Ρωσία:Απέλαση Ισπανών, Νορβηγών, Κροατών και Ιρλανδών διπλωματών

Κλιμακώνονται τα αντίμετρα που λαμβάνει η Ρωσία σχετικά με τις απελάσεις δεκάδων Ρώσων διπλωματών από 21 χώρες σε όλο το κόσμο. Οι συγκεκριμένες απελάσεις έγιναν στο πλαίσιο των αντιποίνων στην δηλητηρίαση του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ.

Βάσει στοιχείων που επικαλούνται τα κρατικά μέσα ενημέρωσης των συγκεκριμένων χωρών, η Ρωσία απέλασε πριν από λίγη ώρα ξένους διπλωμάτες από τέσσερις χώρες.

Τη πληροφορία για απέλαση Ισπανών διπλωματών ανακοίνωσε πριν από λίγο το ισπανικό κανάλι RTVE, το οποίο επικαλούμενο πηγές στην ισπανική αποστολή στη Ρωσία, ανέφερε ότι απελάθηκαν δύο Ισπανοί διπλωμάτες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον προσωπάρχη της πρεσβείας και τον στρατιωτικό ακόλουθο.

Και η νορβηγική τηλεόραση από μεριάς της ανακοίνωσε την απέλαση Νορβηγού διπλωμάτη από την Μόσχα. Το τηλεοπτικό δίκτυο NRK, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία αποφάσισε να απελάσει έναν Νορβηγό διπλωμάτη. Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στη νορβηγική τηλεόρασης χαρακτήρισε την συγκεκριμένη ενέργεια ως «αδικαιολόγητη».

Το τηλεοπτικό κανάλι της Ιρλανδίας RTE επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ανέφερε ότι η Ρωσία απέλασε έναν Ιρλανδό διπλωμάτη, ως αντίποινα στις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών.

Παρόμοια είναι τα νέα που καταφτάνουν και από την Κροατία με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρα να ανακοινώνει την αναστολή στην Ρωσία, της άδεια παραμονής ενός Κροάτη διπλωμάτη.

Loading