Ριο ντε Τζανέιρο: 9 στους 10 φοβούνται μην «φάνε» αδέσποτη σφαίρα

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα μιας νέας έρευνας η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά την έννομη τάξη στο Ριο ντε Τζανέριο της Βραζιλίας, και κυρίως την ασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Folha de S. Paulo , από το ινστιτούτο Datafolha με την βοήθεια της μη κυβερνητικής οργάνωσης Βραζιλιάνικο Φόρουμ Ασφαλείας.

Τα ευρήματα της έρευνας

Η συγκεκριμένη έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε νωρίτερα στην εφημερίδα, αποτυπώνει με τον πιο μελανό τρόπο, τις φοβίες και το άγχος των πολιτών του Ριο ντε Τζανέιρο, οι οποίοι όπως προκύπτουν από τα στοιχεία, περισσότεροι από εννέα στους δέκα κατοίκους του Ρίο φοβούνται ότι οι ίδιοι ή κοντινά του πρόσωπα θα βρεθούν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών μεταξύ αστυνομικών και εγκληματιών.

Παράλληλα το 30% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης ανέφερε ότι υπήρξε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς τον περασμένο χρόνο.

Ακόμα όμως το 8% των ερωτηθέντων επιβεβαιώνει ότι οι ίδιοι ή κοντινά τους πρόσωπα τραυματίστηκαν από μια αδέσποτη σφαίρα το 2017 έπειτα από συμπλοκή ανάμεσα σε αστυνομικούς και εγκληματίες, ενώ το 20% καταγγέλλει ότι του κλάπηκαν αντικείμενα ιδιαίτερης αξίας έπειτα από ένοπλη ληστεία.

Ως απόρροια όλων των παραπάνω φυσικά, αποκορύφωμα στην έρευνα αποτέλεσε η απάντηση έπειτα από σχετική ερώτηση, ότι δηλαδή το 73% των προσώπων που συμμετείχαν θα ήθελε να φύγει από την πόλη του Ρίο, εξαιτίας της συγκεκριμένης κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους της πόλης.

Loading