Ρωσία: Πέθανε βρέφος επειδή η μάνα του θεωρούσε τον HIV «μύθο»

Ένα οροθετικό κοριτσάκι 4 μόλις μηνών άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ρωσίας, έπειτα από την άρνηση της επίσης οροθετικής μητέρας του να του χορηγηθεί η κατάλληλη αντιρετροϊκή θεραπεία. Είναι το πολλοστό παρόμοιο καταγεγραμμένο περιστατικό στη χώρα, γεγονός που προκαλεί της ανησυχία των ρωσικών αρχών.

Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού διαγνώστηκε με τον ιό του AIDS πριν από πέντε χρόνια, αρνήθηκε ωστόσο να της χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία, καθώς θεωρούσε μύθο την ύπαρξη του ιού. Μάλιστα την ίδια τακτική εφάρμοσε και στο παιδί της, που γεννήθηκε επίσης οροθετικό.

Δηλώσεις

Το τοπικό παράρτημα της Επιτροπής Έρευνας από την πλευρά του, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «Οι γιατροί του νοσοκομείου Ivanomatrioninski διαπίστωσαν τον θάνατο ενός κοριτσιού ηλικίας 4 μηνών που είχε προσβληθεί από πνευμονία, ενώ η μητέρα του, που είναι οροθετική, αρνείτο οποιαδήποτε φροντίδα για εκείνη και το μωρό της» .

Από την άλλη δηλώσεις στο πρακτορείο Interfax έκανε και ο εκπρόσωπος τύπου του κέντρου Βασίλι Μπουτσίνσκι: «Η μητέρα υποστηρίζει ότι ο ιός HIV είναι ένας μύθος».

Η είδηση αυτή, σε συνδυασμό με τον θάνατο πολλών άλλων ατόμων, ανάμεσά του και ένα κορίτσι 10 ετών, εξαιτίας της νέας τάσης άρνησης χορήγησης θεραπείας, προκαλεί την έντονη ανησυχία των ρωσικών αρχών.

Loading