Πρεσβεία Ρωσίας: Το Λονδίνο παίζει «επικίνδυνο παιχνίδι» με τη Ρωσία

Φουντώνει η κρίση στις σχέσεις ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ρωσία, με αφορμή την υπόθεση της δολοφονίας του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ. Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο κάνει λόγο για επικίνδυνο παιχνίδι, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τη Βρετανία «να ξεκαθαρίσει πρώτα τα πράγματα στην χώρα».

Έτσι λοιπόν, η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο στράφηκε εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι παίζει ένα «πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» με τον τρόπο που διαχειρίζεται την έρευνα στην υπόθεση της δηλητηρίασης του γνωστού Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σκρίπαλ.

Μάλιστα με ένα δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας, επιστεί την προσοχή στο Λονδίνο ότι η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να βλάψει την σχέση των δύο χωρών. «Η πολιτική που ασκείται αυτή τη στιγμή από τη βρετανική κυβέρνηση προς τη Ρωσία συνιστά ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με την βρετανική κοινή γνώμη.[…] Κατευθύνει την έρευνα σε ένα άχρηστο πολιτικό πεδίο και ενέχει τον κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες στις σχέσεις μας».

Τι ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά της διάρκεια της επίσκεψής του σε ένα θερμοκήπιο του Εθνικού Κέντρου σιτηρών στην πόλη Κρασνοντάρ, απηύθυνε σύσταση προς τους Βρετανούς.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΒΒC  για τον αν θεωρεί πως η Ρωσία ευθύνεται για το περιστατικό αυτό, ο δημοσιογράφος έβαλε την εξής απάντηση: «Ξεκαθαρίστε τα πράγματα εκεί στην χώρα σας και μετά θα συζητήσουμε για αυτό μαζί σας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading