«Είκοσι χώρες μπορούν να παρασκευάσουν νευροπαραλυτικές ουσίες»

Είκοσι χώρες παγκοσμίως μπορούν να παρασκευάσουν νευροπαραλυτικές ουσίες δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο του Οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων.

Ο επανεκλεγείς προ ημερών πρόεδρος της Ρωσίας ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας έκπληκτος από την αντιρωσική εκστρατεία που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε και στη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι της Μεγάλης Βρετανίας. «Υπάρχουν 20 χώρες σε όλον τον κόσμο που είναι δυνατόν να παρασκευάσουν νευροπαραλυτικές ουσίες» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι ο επικεφαλής του Πόρτον Ντάουν, του ερευνητικού δηλαδή εργαστηρίου του βρετανικού στρατού δεν είναι σε θέση να αποδείξει που παρασκευάστηκε ο χημικός παράγοντας με τον οποίο δηλητηριάστηκε ο Σκριπάλ.

«Ελπίζω να μπει ένα τέλος»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ελπίζει να μπει οριστικό τέλος σε αυτή την έρευνα. «Προκαλεί κατάπληξη, η ταχύτητα με την οποία εξαπολύθηκε η αντιρωσική εκστρατεία. Αύριο, συγκαλούμε μια σύνοδο του ΟΑΧΟ για να εξετάσουμε την κατάσταση αυτή με τον πιο λεπτομερή τρόπο. Ελπίζω ότι αυτό θα επιτρέψει να μπει ένα τέλος».

 

Loading