Ανάπτυξη του στρατού στα σύνορα με το Μεξικό θέλει ο Τραμπ

Ανάπτυξη του στρατού στα σύνορα με το Μεξικό θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ όπως δήλωσε ο ίδιος σε εκπροσώπους του Τύπου στο Λευκό Οίκο. 

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θέλει να προστατεύσει τα νότια σύνορα με το Μεξικό μέχρι να ανεγερθεί τείχος στην αμερικάνικη μεθόριο.

«Θα κάνουμε πράγματα με τον στρατό. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Πρόκειται για το μεγάλο βήμα» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ στη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση  με ηγέτες χωρών της Βαλτικής, ενώ αποκάλυψε ότι συζήτησε τη συγκεκριμένη ιδέα με τον υπουργό Άμυνας, Τζιμ Μάτις.

 «Νομιμοποιεί το τείχος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ τις τελευταίες ημέρες επέκρινε σφοδρά το Μεξικό λέγοντας ότι άφησε περισσότερους από 1000 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική να κατευθυνθούν στις ΗΠΑ. Ελπίζοντας πολλοί εξ αυτών ότι θα τους χορηγηθεί άσυλο κατόπιν της αίτησης που θα υποβάλλουν.

Η μαζική είσοδος μεταναστών στις ΗΠΑ νομιμοποιεί όπως τόνισε την ανέγερση του τείχους το οποίο θα έχει μήκος 1.100-1.300 χλμ κατά μήκος των συνόρων.

Loading