Πιθανές καθυστερήσεις στο 50% των ευρωπαϊκών πτήσεων λόγω βλάβης

Χαοτική φαίνεται να είναι η κατάσταση σε πολλά αεροδρόμια της Ευρώπης, καθώς περίπου οι μισές πτήσεις αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις εξαιτίας τεχνικής βλάβης που προέκυψε σε υπολογιστή στο κέντρο της Eurocontrol στις Βρυξέλλες.

Η Eurocontrol, ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας, εξέδωσε μάλιστα νωρίτερα ένα δελτίο Τύπου , σχετικά με το ότι υπήρξε βλάβη του «Ενισχυμένου Τακτικού Συστήματος Διαχείρισης της Ροής» και όλων των σχεδίων πτήσεων που είχαν κατατεθεί πριν από τις 10.26 π.μ.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση για τις καθυστερήσεις

Ως εκ τούτου, «Σήμερα, 29.500 πτήσεις αναμένονταν στο ευρωπαϊκό δίκτυο. Περίπου στις μισές εξ αυτών ενδέχεται να καταγραφούν καθυστερήσεις εξαιτίας μιας βλάβης στο σύστημα», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Το σύστημα δημιουργεί ένα γενικό σχέδιο πτήσης για όλα τα ταξίδια αφού οι αεροπορικές εταιρείες καταθέσουν τα σχέδια των πτήσεών τους.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι παρόλο που το πρόβλημα είχε εντοπιστεί και η αποκατάστασή του είναι σε εξέλιξη, θα διατηρηθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Η Eurocontrol δήλωσε ότι το εφεδρικό σχέδιο θα μειώσει την ικανότητα του ευρωπαϊκού δικτύου πτήσεων κατά περίπου 10%.

Ο διακυβερνητικός οργανισμός ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις στην ασφάλεια εξαιτίας της βλάβης του συστήματος.

Loading